Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Какво избираш?
28.06.2011, 14:38
Filed under: Вътрешен свят | Етикети: , ,

През многото години работа, свързана с взаимоотношения с хора, които търсят работа, винаги се паля като чуя израза : “ Какво да се прави – нямам избор.“ … обикновенно последван с твърдения от рода на  „Никой не търси хора на моята възраст/ с моят опит/с моето образование…“ или пък баналното „всички работодатели са маскари“ … Обикновенно тези твърдения са довод, за да се обобщи как говорещият няма избор.

Сега няма да се паля, но ако и ти вярваш в някое от по-горните твърдения, ти предлагам цитата, който взаимствах от сайта на Камелия Хаджийска :

„Със сигурност човешкото същество е крайно и неговата свобода е ограничена. Тя не е свобода от условията, но е свобода да се вземе позиция спрямо условията. Както веднъж формулирах: „Като професор в две области – неврология и психиатрия, аз напълно си давам сметка за степента, в която човек е обусловен от биологични, психологични и социални условия. Но в добавка към това, че съм професор в две дисциплини, аз съм преживял и четири лагера – концентрационни лагера имам пред вид – и като такъв нося свидетелство за неподозираната степен, в която човек е способен да се опълчва и да противостои дори срещу най-лошите мислими условия“.

Виктор Франкъл, „Смисълът в живота“

Концентрационен лагер Дахау - източник : УикипедияЕдва ли ситуацията ти в момента може да се съизмери с престой в истински концентрационен лагер от втората световна война. А ако все пак я чувстваш по този начин, помисли какво избираш да направиш, за да излезеш от нея?  Като начало можеш да продължиш да четеш публикациите в блога. Все ще ти допадне някоя от идеите… И когато това се случи – незабавно започни да действаш по реализацията и!

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: