Да си намериш работа е като да си намериш гадже


На диета ли си?

Зачетох се в една книга на Орения Яфе-Янаи. Заглавието е „Избери! Застой или развитие“, а подзаглавието  – за родословието, призванието, кариерата и любовта…т.е. за това, за което е и блога всъщност.  Реших да споделя с теб един текст от книгата :

„- Може би няма да е зле да си помислиш кое те спира да научиш какво искаш да правиш. Опитай се да разбереш за какво мечтаеш.

Идеята на този въпрос бе проста. Исках да вляза в контакт с Албърт мечтателя. С този, който може да създава, да избира. Исках да разбера кой или какво го кара да се въздържа да мисли за собствените си желания и пречи на творческата му същност. ….

– Това е нещо като да си на диета – опитах се да му обясня аз – и да влизаш в ресторант с деликатеси. – Знаеш какво не бива да си поръчваш, но пред възможността да хапнеш от всевъзможните макаронени изделия, пържолите, фантастичните аромати на храната, се чустваш като окован. Наместо да поръчаш нещо, което наистина ти се хапва и влиза в разрешеното от диетата, ти се объркваш и се чувстваш ограбен. По същия начин се чувстват хората, когато влязат в ресторант, който е малко над техните финансови възможности.  Наместо да измислят нещо, което им се яде, те не спират да мислят за всички други неща, които не могат да си позволят, защото нямат достатъчно пари. Разбираш ли ме, Албърт? Също като в ресторанта, и в живота човек хаби твърде много енергия за това, което му е забранено. „

А как е при теб?

Реклама

3 коментара so far
Вашият коментар

Интересен и СЪДЪРЖАтелен 🙂 поглед по темата.

Харесвам

Коментар от Rayn@

Нещо не съм съгласен. Излиза, че просто трябва да се примириш, че нещо не ти е позволено и да се ограничиш само с това, което имаш. От една страна го разбирам, защото така не си разпиляваш енергията, но от друга това те спира да мечтаеш.

Харесвам

Коментар от Майк Рам

Здрасти, Майк! Аз пък разбирам този текст по скоро като да гледаме пълното в чашата. Мечтите не са забранени изобщо, но пък да не си позволяваме нищо и да се блокираме, щото избора ни е ограничен е жалко. По-скоро смисъла е да действаме, дори и в ограничения параметър и да си доставяме удоволствие, отколкото да избягваме изобщо да го правим с визията, че някой светъл ден ще се случи еди какво си. Живей за мига и все пак бъди щастлив И с това което Е в момента! Сигурна съм, че тука нямаме разминаване в смисъла 😉

Харесвам

Коментар от Капка
Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: