Да си намериш работа е като да си намериш гадже


за блога

Историята на името на този блог е вдъхновена от едно подобно твърдение в книгата „Какъв цвят е твоят парашут“ от Ричард Нелсън Боулс.Това твърдение страааашно, ама страшно много ме замисли, като го прочетох за първи път. Просто бях поразена от дълбочината и истинността му. Оттогава аз вярвам и твърдо споделям това убеждение. И хората, с които съм имала възможност да го споделя, също се впечатляват от истинността му.

Така е. Колкото и много да са сайтовете за запознанства, сватовниците, добронамерените приятели и роднини, НИКОЙ, ама никой друг, не може да ти намери гадже освен САМИЯТ ТИ. Всички те могат да дадат информация, да свържат, да окуражат, да манупулират, но ТИ и само ти си знаеш и си решаваш дали човека насреща е подхоящ за теб или не. Дали ти трепва сърцето или не? Дали е само защото ти е приятно или е „докато смъртта ви раздели“?

Същото е и с работата. Колкото и трудови посредници да има. Обяви, познати и препоръчители. Само от теб си зависи да се получи спойката! И само ти можеш да усетиш дали това е временно, защото така е приятно или желаеш да се ангажираш до край. С целия си хъс и енергия.

Оттук произтича едно винаги работещо правило : Когато в процеса на търсене на работа имате някакъв казус,  в който се чудиш как да постъпиш, след като си събереш информация, си задай въпроса : А как бих постъпил, ако ставаше въпрос за гадже? И изведнъж нещата стават по-очевидни като решение… Пробвай и успех!:)

Предложение за тълкуване на основните понятия в заглавието :

Работа : Под това понятие може разбира се да се разглежда ситуацията в която, един човек е ангажиран във фирма на трудов договор, но това не е задължително. Предлагам оттук нататък „Работа“ да наричаме всяка дейност, която извършваме осъзнато, влагайки енергия и добавяйки стойност, независимо от статуса, който имаме. Като цяло това може да е една доходоносна дейност, но понякога и това не е задължително.

Гадже : Любим(а), съпруг(а) годеник(-ца), партньор(ка), спътник(-ца) в живота, любовник(-ца), интимен приятел(ка) или  ……………………………. допиши си думата, която ти пасва. Сигурна съм, че става ясно, че понятието е също толкова широко тълкувано както и по-горното..

Търсач : всеки от нас, в момента, в който почва да усеща или вече е осъзнал непреодолимото си желание за промяна на нещо в живота си.

Ако имаш идеи за блога, но не желаеш да ги споделяш публично като коментар – пиши ми на kapkaperso@yahoo.fr


6 коментара so far
Вашият коментар

Забавен и интересен блог!

Харесвам

Коментар от kalitravel

Откакто съм започнала да пиша този блог(а и други публикации в нета), все се упреквам, че не съм много перфектна откъм граматика. Особено що касае пълен и непълен член в изречението. Паднах на публикация, която ми донесе спокойствие по темата. Споделям тук за всеки случай :

Частен проблем с пълния член (4). Членуване на обособени приложения

Харесвам

Коментар от Капка

Супер е ! И на мен ми е в полза.

Харесвам

Коментар от Thai

[…] в своя прекрасен блог с интригуващото заглавие „Да си намериш работа е като да си намериш гадже“ – пожелавайки солидна бамбукова кариера на […]

Харесвам

Pingback от Скришно, като зачеването на дете | Психотерапия и духовно развитие

Днес открих, че този блог е имал рекордните 110 посещения и е 5-ти в списъка с най-бързо разрастващи се блогове на wordpress! Своеобразен рекорд, за който мога само да ти благодаря и … да продължа да пиша с още по-голямо удоволствие!
Добре дошъл си – със или без коментари. Макар че, определено е по-готино и по-живо „със“! Заповядай! 🙂

Харесвам

Коментар от kapkadz




Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.