Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Въпрос 1 : Кое ще е по-лесно да Ми намерите – Гадже или Работа?
31.08.2016, 05:26
Filed under: Вътрешен свят, Общо | Етикети: , ,

Здравейте Николай,

Нито едното, нито другото! 🙂

Никой на света не може да Ви намери което и да било от двете. И в двата процеса на търсене, дори и най-благоразположения към Вас човек може само да ви сподели информация, да Ви подскаже идея, да Ви свърже с хора… Само и единствено Вие, обаче, можете да решите да се ангажиратев процеса на търсене така, че той да е успешен. И в резултат да имате, например, трудов (или пък брачен) договор. Хората около нас могат, само и единствено, да ни предлагат и подсказват възможности, но ние сме тези, които ги припознаваме като ценни за нас самите и ги реализираме.

В писмото си пишете, че имате сертификати и квалификации за Заварчик, Изолаторчик, Охранител и Моряк! Въпреки това, вече 6 години търсите и не намирате работа. Не знам как конкретно подхождате в търсенето, но явно има нещо, което блокира процеса. Причините могат да са от най-разнообразно естество. Споделяте, че „охраната вече запада“ и че за Вас „няма работа“. Разбирам, че може човек да стигне и до такива заключения.

А причините, всъщност, може да са и в каналите за търсене, които ползвате, в начина на общуване с работодателите, в начините на общуване със себе си по темата (вътрешният Ви диалог) или пък разпиляване в занаяти, в които нито един не е Вашия, а сте ги учили, за да си намерите препитание…

Може и средата да е в стагнация, но нея не можем особено сами да я променяме. Най-достъпно ни е да се вгледаме в себе си и конструктивно (а не самообвиняващо) да търсим, какво можете още да направим към днешна дата? Кое може да променим? Кое приемаме да променим? Кой може да ни помогне и с какво?

След многократни откази, повечето хора имаме тенденция да се обезкуражаваме, да се самоубедим, че няма смисъл и да спрем с търсенето. Само че, това не ни помага, а саботира способността ни за намиране на работа. Защото, търсенето на работа е … работа. То включва голяма доза енергия, смирение, самоосъзнаване и ежедневна комуникация с хора в срещи, по телефон или в интернет.

Свежият въпрос, който ми зададохте, ме кара да се надявам, че въпреки трудностите, Вие не сте се отказали и сте активен в търсенето. Което е най-важното в случая!

Благодаря Ви за споделянето, Николай и благодаря, че ме четете!

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: