Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Какъв съвет бихте дали на човек, търсещ работа?

Това ме попита един ден по мейла един от читателите на блога.  Той съставял сборник със съвети на различни специалисти от пазара на труда. Ето какво му изпратих като отговор. Споделям и с теб тук съдържанието на посланието ми в блога, събрано на една страница. :

Най-резултатният канал за  намиране на работа е мрежата ни от контакти. А за развитието и ефективното и задействане са нужни ежедневни дейности. Най-първо си изясни какво търсиш като работа : занаят, местоположение, работен ритъм, заплащане и други важни за  теб параметри.

И си планирай конкретни дейности как най-ефективно да комуникираш целите си до хората от твоята лична и професионална мрежа от контакти. Направи си визитка, профил в социалните мрежи, CV или  портфолио и всеки ден комуникирай активно. Пиши мейли, поствай в социалните мрежи и блогове, обаждай се по телефона и най-вече иди да се срещнеш с хората. Нека първата ти задача е да поддържаш живи взаимоотношенията като се стремиш да си полезен на другите с нещо, а после и да комуникираш професионалната си цел.

Грижи се за себе си във физически, умствен и духовен аспект. Никога не се знае кога точно ще се появи контакта, който ще те свърже с мечтаната работа. Няма работодател, който да  не харесва спретнати, динамични и с приповдигнат дух хора.

И най-вече знай :  там някъде, някой търси точно това, което ти можеш да предложиш!

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: