Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Какъв съвет бихте дали на човек, търсещ работа?

Това ме попита един ден по мейла един от читателите на блога.  Той съставял сборник със съвети на различни специалисти от пазара на труда. Ето какво му изпратих като отговор. Споделям и с теб тук съдържанието на посланието ми в блога, събрано на една страница. :

Най-резултатният канал за  намиране на работа е мрежата ни от контакти. А за развитието и ефективното и задействане са нужни ежедневни дейности. Най-първо си изясни какво търсиш като работа : занаят, местоположение, работен ритъм, заплащане и други важни за  теб параметри.

И си планирай конкретни дейности как най-ефективно да комуникираш целите си до хората от твоята лична и професионална мрежа от контакти. Направи си визитка, профил в социалните мрежи, CV или  портфолио и всеки ден комуникирай активно. Пиши мейли, поствай в социалните мрежи и блогове, обаждай се по телефона и най-вече иди да се срещнеш с хората. Нека първата ти задача е да поддържаш живи взаимоотношенията като се стремиш да си полезен на другите с нещо, а после и да комуникираш професионалната си цел.

Грижи се за себе си във физически, умствен и духовен аспект. Никога не се знае кога точно ще се появи контакта, който ще те свърже с мечтаната работа. Няма работодател, който да  не харесва спретнати, динамични и с приповдигнат дух хора.

И най-вече знай :  там някъде, някой търси точно това, което ти можеш да предложиш!

Advertisements

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: