Да си намериш работа е като да си намериш гадже


ТИ си уникално важен и талантлив!
prechka-posoka

Следвай уникалната си посока!

Сигурно вече си забелязал, че многократно подчертавам важността, взаимоотношенията на пазара на труда да са екологични. Това предполага да са равнопоставени, ясни и с респект към всеки един участник – работодател, кандидат, работещ, посредник и т.н. Мисля, че именно посредниците са ключови в излъчване на културата на екологични взаимоотношения. И се възмущавам, когато попадна на неадекватен съвет като този :

„Подгответе си папка с вашите документи

Да, звучи странно, но това е много добра техника от подготовката, която може да ви се изплати. Особено полезно е това, когато ви накарат да почакате известно време преди началото на интервюто. Причините за това изчакване са основно две – или интервюиращият е зает в момента, или иска да ви покаже, че не сте толкова важни. Във втория случай, често се оказва, че ви тестват. Просто бивате наблюдавани какво правите, докато чакате. Ако в това време си подреждате и преглеждате папката с документите, ще изглеждате сериозен и задълбочен кандидат, а и ще имате по време на самото интервю важни данни под ръка.“

Съвета е от публикацията в Блога на Job Tiger „4 нетипични и ефективни техники за подготовка преди интервю за работа“.

Моля те! Когато някой ти внушава директно или индиректно, че държейки се по този или онзи начин, то ти „не си важен“ – НЕ МУ ВЯРВАЙ! Ако има работодател (или посредник), който си мисли това – негова си работа. Но ти недей да се вкарваш в този филм, защото това само ТИ ВРЕДИ и нищо друго.
Т.е. ако някой пише под формата на полезни съвети неща, които те карат да се чувстваш притеснен, подценен, принизен, подтиснат и прочее – пропусни ги и не се товари с този баласт.

Твоя задача и лична отговорност е да откриеш и покажеш на света, по-най-добрия за теб начин, твоите уникални дарба и енергия. Всичко, което ти пречи в тази посока, просто го заобикаляй и давай напред.

ТИ си уникално важен и талантлив!

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: