Да си намериш работа е като да си намериш гадже


10-те умения на добрия нетуъркър

…е статия от списание „Твоят бизнес“, в която автора Георги Миленчев е групирал най-важните неща при изграждане на мрежа от контакти. Присъединявам се към препоръките му и считам, че те са валидни и при търсене на работа. Ще си позволя да цитирам края на статията :

За да разчитате на познанствата, които сте направили и, за да ги превърнете в свои истински контакти, на които можете да разчитате трябва да правите последващи действия. Ако смятате, че разменени визитки и разговор от 10 минути ще превърне даден човек във ваш добър контакт – лъжете се! Свързвайте се с контактите си, ходете на бизнес обеди или просто на бира след работа, изпращайте им мейли с интересна за тях информация и изобщо използвайте всяка възможност, за да напомните за себе си и да предложите своята помощ. Само така можете да изградите добра мрежа от контакти, които да работят за вас.

Забелязахте ли общото между всички изброени качества и навици по-горе? Да, общото е, че трябва да се настроите да развивате дългосрочни връзки, а не да преследвате краткосрочни продажби.

бих добавила само „или чудодейни назначения“.

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: