Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Раздвижване
14.08.2010, 14:08
Filed under: Общо | Етикети: , , , ,

Преди няколко дни изведнъж осъзнах, че нещата около мен се раздвижват. 

Първо един приятел си намери работа в областта, към която отдавна искаше да се върне.  И той си имаше терзания, несигурности, фрустрации на предишното си работно място, но … пое дъх и скочи!

После една колежка сподели, че започва скоро в организация, която чудесно продължава професионалната и пътечка.  Тя  има доста неизяснени въпроси, има си и съмнения относно това как ще се случат проектите, които работодателят и стартира, но … пое дъх и скочи!

Звъннах преди седмица на приятелка, която от година е без работа и вече беше започнала да се отчайва ужасно. Пускаше кандидатури наляво-надясно, изпадаше в много подтиснати състояния, а онзи ден ми каза, че отива на море и после я чакат на новото и работно място да почне веднага. И тя си има своите опасения и неизяснени въпроси, но определено … поема дъх и скача!

Друг човек пък, тъкмо напусна работа и веднага получи покана за ново подобно място в друга организация. Той осъзнава, че все още го глождят проблемите от току-що напуснатото място, че има още много неща да изяснява с поканилата го организация(а и тя с него).  Докато текат изясняванията, той се възползва да си почине малко, да си изживее напускането и всеки момент е готов … да поеме дъх и да скочи!

Чух също и за колега, който току-що е приел да започне работа в областта, в която е най-компететен и уверен. Знам, че за да го направи, той мина през много лутания, фрустриращи кандидаствания, безнадеждност…  Сега си е изяснил кое е най-важно за него…. поел е дъх и е скочил!

Развижват се нещата, наистина! Бъди готов за скок и ти!

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: