Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Good news

Това е специален постинг, с който искам да поздравя двама колеги и приятели. Всеки от тях преживя по свой си начин неприятността да бъде уволнен. Верно, случи се в атмосфера без конфликт с работодателят им. Те бяха дългогодишни служители във фирмите, вкоито работеха преди и двамата са с много опит, квалификации и уважение от страна на колегите си. Искам само да израза възхищението си за куража, с който посрещнаха промяната. За позитивизма и смирението им.

Наскоро единия премина изпитателния си период и подписа постоянен трудов договор. А другия започва днес първия си работен ден на ново място.

Нищо особено – ще кажеш. Има нещо осбенно и държа да ти го споделя. В този сив период на растяща безработица, виждам и чувам около себе си много хора, как са се „снишили“ на работните си места. Траят си или правят големи компромиси с ценностите си, само и само да се изхранват. Именно сега тези двама господа успяха и това наистина ме радва. Прочитайки това, ти може би не разбираш, какво се разпростирам толкоз…

Мисля, че именно в този сив период е особенно важно да научаваме добри новини. Тези двама мъже имаха своите основания да си кажат, че са „на възраст“ или „прекалено дипломирани“ или …“от старата школа“, но се радвам, че надмогнаха всичките тия самоограничителни клишета и успяха.

Искрено се радвам за вас, приятели! Не споменавам имената ви, но вие си знаете. 😉

Желая ви попътен вятър!

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: