Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Създавай взаимоотношения

Живота е много променящо се нещо. Днес един човек може да е кандидат за работа, стажант, дългогодишен безработен, човек без стаж по професията, която най му е присърце. Малко по-нататък живота се обръща и същия този човек може да е ключов клиент, голям шеф, собственик на фирма-партньор, богат наследник или облечен в някакъв друг вид примамлив за околните статус.

Стреми се да създаваш взаимоотношения независимо от статуса на човека срещу теб.  Взаимоотношение, базирано на отношения между хората оттатък статусите им придава смисъл на общуването в сегашно време, инвестира  енергия в бъдещето и посява невъобразими възможности.

Не става дума да се насилваш, ако човека под статуса не ти допада изобщо. Става въпрос да градиш връзките си не само на база на „опаковката“. Защото опаковката рядко издържа теста на времето и опирайки се на нея обикновено се разочароваме.

Спомням си за един мой познат, който беше мениджър на висше ниво в една компания. След като остана безработен си даде сметка, че изобщо няма много истински контакти, на които да се обади. Улисан в работата беше изоставил създаването и поддържането на истински взаимоотношения около себе си. Обаждайки се насам натам за работа, се оказа, че  в телефона си има записани основно контакти на „опаковки“. Тези хора, като разбраха, че неговата опаковка се е сменила – силно забавиха или спряха да откликват на неговите позвънявания. Отне му известно време да се отърси от горчивината от уволнението и от силното си разочарование от неефективната му мрежа от контакти, която (всъщност) се оказа мрежа от „опаковки“.

Аз лично много пъти съм сменяла статуса си и съм преживяла различни метаморфози. Това ме научи, като виждам метаморфози на другите около мен, винаги да имам едно наум и да гледам на човека под опаковката. Така си поддържам  много приятни взаимоотношенията, живи и изненадващи ме позитивно във времето! Желая ти го от сърце и на теб! 🙂

Реклама

1 коментар so far
Вашият коментар

добре че ги има тези корабокрушения за да видим истинските си приятели и да проверим личната си сила и гъвкавост

Харесвам

Коментар от В.Ванчев
Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: