Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Панаири, панаири…

Панаирна атмосфераЗатананиках си едноименната песен на Лили Иванова и ми хрумна да те подсетя, че панаирите са чудесен повод за разширяване на мрежата от контакти и търсене на нови професионални възможности.

Бизнеса е особено отворен към нови контакти, когато сам прави стъпки към такива. За това служат най-разнообразни събития : професионални форуми, ден на отворените врати, салони, изложения и т.н, които тук общо наричам „панаири“. Тогава е много удачен момента да се създават нови контакти, да се доразвият някои и да се събира много информация за бранш, който ти е интересен. Не ти препоръчвам да отиваш с нагласата директно да питаш дали има работ а за теб. Отиди за да проучиш бизнеса, да се разговориш и запознаеш с търговските представители или със самите предприемачи. Поинтересувай се от продуктите, събери си информация кой кой е в дадена област, каква е организацията, с кого работят като доставчици…ей такива ценни неща. Събери си визитки, раздай твои и задължително след събитието се обади отново на хората, с които си усетил, че си на сходна „дължина на вълната“. Усещаш ли, как всъщност ти описвам…един флирт?  😉 То е като да идеш на дискотека и на човека, който си срещнал да му предложиш веднага  брак или секс. Живота е показал, че шанса за успех не е много голям (с някой мнооого редки изключения, които потвърждават правилото). Поговори си, опознайте се, ако си размените телефоните си е вече постижение, нали?

Сезона на панаирите вече започна!( виж тук за повече информация). Грабвай си визитките, облечи се спретнато и .. смело напред! 

О, сетих се, че започват професионалните панаири, но започват също и … селските събори. А  те също могат да са ти много полезни. Освен, че може да се наслушаш на чалга и да хапнеш кебапчета с бира, на тях често се събират далечни роднини или приятели на роднини. Т.е. все хора, които никога не можеш да знаеш къде работят или с кого могат да те свържат. 

Приятни ползотворни контакти ти пожелавам! 🙂

Реклама

2 коментара so far
Вашият коментар

Данный пост очень информативен, спасибо Вам.

Харесвам

Коментар от Gogasan

Хм, бравос. Панаири, изложения, събори и тн. 🙂 Това наистина са места, на които можеш да осъществиш добри контакти. Много хубаво си се сетила да го постнеш, като тема. В книгата си „Аквариум“, Виктор Суворов описва тези мероприятия, като изключително удобни места за вербуване на агенти, което своего рода си е контакт.
Поздрави.

Харесвам

Коментар от Макс
Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: