Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Лиз Бурбо – идея за търсачи

Лиз БурбоПопаднах на сайта  „Слушай своето тяло“, чиято основателка, вдъхновителка и авторка на едноименния бестселър Лиз Бурбо, предлага конкретен подход при търсене на работа. Преведох откъса специално за теб :

 …Възможно ли е да имате прекалено големи очаквания, подобно на човека, който си търси партньор (т.е гадже – Б.пр 🙂 )? Какво последно направихте, за да си намерите работа? Ето едно предложение : от идния понеделник, имате работа на пълно работно време, от 9:00ч до 17:00ч и то всеки ден! Излизайте и говорете за себе си навсякъде. И не по телефона или по пощата. Тръгнете по една улица и се спирайте във всеки офис и магазин. Ще ми кажете “ Но аз не искам да работя каквото и да е работа!“ Кой ви казва такова нещо? Вашата глава или вътрешния ви господ?  Имайте доверие във вътрешния си господ, който знае най-точно от какво имате нужда. Не се притеснявайте за нищо, ще дойде и работата, от която вие имате нужда. Не отказвайте нищо. Може би това не е нито типа работа, нито нивото на заплащане, което искате, но приемете работата, която ви се предложи. Ако това не е работата, която ви подхожда в дългосрочен план, поне е нещо, от което в краткосрочен план имате нужда, за да ви заведе до нещо различно. Ще бъде един чудесен опит, в който ще се изправите срещу страховете си и ще се отворите за нещо ново.

Мда, изненадващо ми прозвуча и на мен, но като че ли …има нещо в тази идея. Ако все пак пробваш  идната седмица – какво губиш? А и …  не можеш преди това да знаеш какво можеш да спечелиш, нали? Само те подсещам, преди да тръгнеш си вземи визитки. Желая ти успех!

Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: