Да си намериш работа е като да си намериш гадже


Интервю (2)

Днес получих много ценна обратна връзка от човек, изчел всички постинги дотук. Възхищавам се от търпението да го направи и затова решавам, че въпреки липсата на силно вдъхновение напоследък, ще продължа да пиша. Решавам да продължа с интервюто и по-специално виждането си за това, което може маскимално да ти даде шанс за едно приятно и полезно интервю.

Подготви се…спокойно. Уж е ясно, че света не свършва с това интервю и че няма такова нещо като „последна възможност“, но мисля, че е важно пак да го кажа. Защото много често сами можем да си саботираме интервюто, ако сме пренавили вътрешната си пружина на очакванията. Отивайки на разговор с крайни нагласи като „Това е работата на живота ми!“, „Уникален шанс, който за нищо на света не бива да пропусна!“ „Всичко зависи от това интервю!“ може неусетно от мобилизиращия им ефект да се приплъзнеш към пренапрягане. Това, което помага е да си представиш максимално ярко сцената на интервюто, което се разгръща спокойно, конструктивно и приятно. Нека целта на срещата и разговора ти да е как да си събреш информация за фирмата и тя за теб. Да усетиш максимално духа на организацията, с чийто представител говориш. Разбира се, покажи и мотивацията си за представената ти позиция, но не се блокирай с това на всяка цена да те назначат. Колкото и да ти е отчайващо положението, остави разговора и избора свободен за теб и за компанията. Отчаяното вкопчване и натрапчивото очакване на назначението е ужасно мъчително и може да изиграе лоша шега. Ще си спестя да прецизирам точните и проявления. Задължитено си събери предварителна информация за фирмата и си подготви смислени въпроси, свързани с работата и организацията. Танц с възможността

Преди самото интервю си припомни, че отиваш да се запознаваш и да ти е интересно и приятно.
А ако започне да се очертава позитивен и контакт с переспектива, ще уловиш възможността и ще я развиеш в частта, която зависи от теб.. И също като при интригуваща среша на танцувална вечеринка … бъди буден за възможността, остави я свободно да се приближи, покани я на танц и я поведи уверено. И това е достатъчно. Приятно интервю ти пожелавам!
Реклама

Вашият коментар so far
Вашият коментарВашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d блогъра харесват това: